SPORT
kézilabda
Többszörös bajnok horvát jobbszélsővel erősítünk
A 32 éves játékos a szlovén élvonalbeli HC Krim Mercator csapatától érkezik.

A nyártól a Kisvárda női kézilabdacsapatát erősíti a korábban horvát és szlovén, bajnoki címet és kupát nyert Aneta Peraica-Benko.

Honlapunk egy rövid interjúban bemutatja a horvát válogatott jobbszélsőt.

- Elsőnek is néhány mondatban mesélnél a karrieredről?

- 20 éve kézilabdázom, sok hazai klub között váltottam.. HC Sesvete, HC Koka, HC Lokomotiva. Miután megnyertem a horvát kupát és a horvát bajnokságot a HC Lokomotivával, egy szezont töltöttem a Bundesligában az SGBBM Bietigheim csapatánál. Ezután Szerbiába mentem a HC Zajecarhez, akikkel megnyertem a szerb kupát és a szerb bajnokságot. Aztán eljött a legszebb időszak az életemben, ahol egy évig szünetet tartottam karrieremben, és úgy döntöttem, hogy anya leszek. A kislányom Katarina születése után visszatértem a kézilabda pályára, és 2 évet töltöttem a HC Krim Mercator-ban, akivel megnyertem szlovén bajnokságot, a szlovén kupát és szuperkupát.

- Hogyan értékelnéd az idei éved?

- Igazán sikeresnek mondhatom a 2017-2018-as szezont, hiszen a Szlovén szuper kupát, a Szlovén bajnoki címet és a Szlovén-kupát is megnyertük. A Bajnokok Ligájában egészen a második fordulóig jutottunk, de a negyeddöntőben 1 ponttal elvesztettük a versenyt. Örülök az eredményeknek, csak azért is, mivel sikerült elérni a célom, hogy a jelenlegi klubom jogosult legyen az Euro 2018-ra.

- Mit vársz magadtól és a csapattól a következő szezonban?

- Mint új játékos mindenekelőtt arra számítok, hogy a csapat jó lesz, és jó munkával és edzéssel egy lépést előre teszünk. Remélem, hogy jó játékot mutatunk be és elérjük a klub céljait.

- Milyen célokkal érkezel hozzánk?

- Remélem könnyen sikerül beilleszkednem a csapatba, igaz ismerem azokat a játékosokat, akikkel már ellenfélként találkoztam. Úgy gondolom, hogy a tapasztalataimra és a tudásomra támaszkodva az edzéseken és a mérkőzéseken is segíteni tudok a csapatnak. Tudom, hogy a Magyar-bajnokság nehéz lesz, de remélem sikeres szezon elé nézünk.

- kisvardaikezi.hu