KÉK FÉNY
Több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat
Csaknem teljes terjedelmében égett egy gávavencsellői családi ház tetőszerkezete szerda délután - írja a katasztrófavédelem honlapján.

Ibrány önkormányzati és Nyíregyháza hivatásos tűzoltói fékezték meg a lángokat, majd átvizsgálták az épületet és elbontották a leégett tetőszerkezetrészt. A Tisza utcai ingatlan lakhatatlanná vált, az ott lakó egy felnőtt és két gyermek elhelyezéséről a helyi önkormányzat gondoskodott.

Melléképület és száraz vegetáció is lángolt tegnap

Teljes terjedelmében égett egy melléképület tegnap este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírturán, egy Dózsa György utcai lakóház udvarán. A tizenkét négyzetméteres épületben tűzifát és papírhulladékot tároltak. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, a melléképület közeléből két gázpalackot távolítottak el. A tűz a lakóházra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Összehordott kommunális hulladék égett a demecseri Széchenyi közben. A helyi önkéntes tűzoltók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Piricse külterületi árokparton, tíz négyzetméteren égett a száraz fű tegnap. A nyírbátori hivatásosok kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nyírkátai ingatlan lakói gázszivárgást éreztek a házuk előtti gázvezetéknél. A mátészalkai hivatásos tűzoltók elzárták a szerelvényt, majd biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének a kiérkezéséig, aki a helyreállítást elvégezte

Fotók: Rutkai-Dér Vivien tű. főhadnagy, szóvivő