PUZZLE
Életmód
Több szén-monoxid mérő is bejelzett megyénkben
Nem hiába jelzett az elmúlt hét alatt két esetben is szén-monoxid érzékelő, a mérések mindkét esetben pozitív eredményt mutattak.

Nyíregyházán az Arany János utcán egy négyemeletes társasház egyik lakásában jelzett a szén-monoxid érzékelő. A lakás fürdőszobájában egy nyitott égésterű vízmelegítő és fali fűtő is működött. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, ami igazolta a gáz megemelkedett jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a nem megfelelő szellőzés és a karbantartottság hiánya miatt kizárta a készülékeket a szolgáltatásból.

Tarpán az Esze Tamás utcában egy gázkonvektorral fűtött családi ház hálószobájában jelzett be a szén-monoxid érzékelő. Itt a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók és a tarpai önkéntes tűzoltók végezték el a szükséges méréseket. Ebben az esetben is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei a házban lévő mindhárom konvektort átvizsgálták és a hálószobait kizárták a szolgáltatásból. A konvektor helyreállításáig más módon fűtik majd a szobát.

Az érzékelő használata és a megfelelő tűzoltói és gázszolgáltatói intézkedéseknek köszönhetően nem történt szén-monoxid mérgezés egyik helyen sem.

Fotó: FrissMédia/archívum - illusztráció