AKTUÁLIS
#Orosz Misi
#Mallorca
#testvérpár
#temetés
Több százan búcsúztak Misitől - fotók
A kisvárdai testvérpárnak, a 30 éves Orosz Katalinnak és 18 éves öccsének, Mihálynak Mallorcán veszett nyoma még 2019 októberében. Misit néhány napra találták meg a hatóságok, hamvait csütörtökön szállították haza repülővel Spanyolországból Budapestre, onnan autóval Kisvárdára. Ma református szertartás szerint vettek búcsút a város régi nagy temetőjében Misitől.

A délután egy órakor kezdődött szertartásra több százan érkeztek. A család kérése az volt, hogy a temetésre mindenki egy-egy szál virágot hozzon. Ennek mindenki eleget tett. Misi hamvait egy fehér urnában helyezték el, mellette állt a mosolygós – mindenki által ismert - fényképe. A ravatal a temető kápolnájában volt, itt búcsúztak a 19 éves fiútól.

A sírkőre Katalin nevét is felvésték, de a halál dátuma nála üresen maradt. Még van remény, bármi csekély is, de talál valahol él… - mondja egy gyászoló.

Információnk szerint a szülők sem értik, hogy noha Misi élettelen testét a tragédia után pár nappal megtalálták, miért csak most adta ki a maradványait a külföldi hatóság. Katalint a mai napig eltűntként keresi a hatóság. Szülei még reménykednek.

Információink szerint a mallorcai hatóság 10 milliós számlát akar behajtani a családon. Ennyibe került eddig a keresés. A kisvárdai temetkezési vállalkozó térítésmentesen bonyolította a temetést - úgy érezte, hogy ez a minimum, amit tehet.

A kisvárdai testvérpár október második felében utazott Spanyolország legnagyobb szigetére, Mallorcára. Cala d'Orban, az Oasis d'Or Hotelben szálltak meg. Ott tartózkodásuk alatt ítéletidő tombolt Mallorcán és a Baleár-szigetcsoport többi tagján. Az özönvízszerű esőzésekben ketten meghaltak, hatan pedig eltűntek. Szemtanúk látták, amint két embert a viharban a tengerbe sodort a sziklás partról egy hatalmas hullám. A helyi sajtó szerint a magyar testvérpárt láthatták. Egy nő hívta is a 112-es segélyhívót. A spanyol mentőosztagok hajókkal, helikopterekkel, búvárokkal és különleges drónokkal indították meg utánuk a kutatást.

Katalinnak és Misinek két nappal később kellett volna hazatérniük a Földközi-tengeri pihenésről, de nem érkeztek meg. Családjuk ezt be is jelentette a kisvárdai rendőrkapitányságon, ahol körözést indítottak az eltűntként kezelt fiatalok után. Előtte azonban a szálloda már jelezte a spanyol hatóságoknak, hogy a két vendéget napok óta nem látták, a holmijukat érintetlenül találták meg akkor, amikor ki kellett volna jelentkezniük.

Misi holttestére napokkal később bukkantak rá, a személyleírás és a hátizsákjában lévő iratok alapján azonosították. Nővérének máig nem találtak a nyomára.

- FrissMédia -