AKTUÁLIS
#fejlesztés
#szennyvízközmű
#Tuzsér
#Komoró
Több mint két milliárd forint támogatást nyertek szennyvízközmű fejlesztésére
A Széchenyi 2020 program keretében Tuzsér-Komoró Víziközmű Beruházási Társulás 2,494 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Tuzsér és Komoró települések szennyvízközmű fejlesztése” elnevezésű projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 2,699 milliárd forintból valósul meg, amit 92%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből a Tuzsér-Komoró Víziközmű Beruházási Társulás részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás célja a szabolcsveresmarti szennyvíztisztító telep bővítése, korszerűsítése, mely a továbbiakban befogadja Tiszakanyár és Kékcse települések szennyvízét is. A projekt során Tuzsér és Komoró községek tekintetében az európai uniós irányelveknek és a hazai környezetvédelmi előírásoknak megfelelő csatornahálózat épül.

„Tuzsér és Komoró települések szennyvízközmű fejlesztése” című projekt elszámolható összköltsége 2 698 627 572 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 2 494 382 348 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású. A projekt a megvalósításával hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

A kivitelezési munkák 2020. augusztusáig tartanak, melyet követően a projekt lezárására várhatóan 2020. szeptemberében kerül sor.

A projektről bővebb információt a http://kekcse.hu/kekcse-tuzser/index.htm weboldalon olvashatnak.

Kép: kekcse.hu