AKTUÁLIS
#ballagás
#érettségi
#ballagó diákok
Több mint hatszázan álltak sorban Kisvárdán
Aranykönyvnek hívják azt a különleges „névjegyzéket”, ami tavaly óta gyűjti a végzős diákok névsorát Kisvárdán.

S bár a könyv tavaly még „Mohamed megy a hegyhez” módjára, dr. Seszták Miklós miniszter és Leleszi Tibor polgármester ötletére és társaságában jutott el minden iskolába, idén már a „hegy ment Mohamedhez” és egy városi ballagási ünnepség keretében íródott be a ballagó diákok neve a különleges lapokkal kötött és borított könyvbe.

A Városháza előtt, igazi ballagási formában sorakozott fel a város hat középiskolájának 626 végzős diákja osztályfőnökeik, tanáraik kíséretében. A városi ballagás ünnepi fényét és színvonalát nem csupán a különleges díszbe öltöztetett sétáló utca, hanem Soós Gábor hegedűművész impozáns játéka emelte.

Leleszi Tibor polgármester szívhez szóló útravalót adott a Kisvárdán idén érettségiző maturandusoknak: „Ma, amikor az emlékek nagykönyvébe, az „Aranykönyvbe” beírjátok neveiteket, azzal egy időben lenyomatot hagytok a jövő nemzedékének. Egy kézjegyet, melyben benne foglaltatik személyiségetek, jellemetek-életcélotok és emberségetek. Ti, akik most itt álltok, százféleképpen élitek át a jelen pillanatait. Úgy érzem elérkezett az idő, hogy gondoljatok néhány pillanatig azokra, akik segítettek, biztattak, bátorítottak benneteket az elmúlt évek során. A szüleitekre, családtagjaitokra, és mindazokra, akik a legnagyobb nehézségek idején is mellettetek álltak. De eljött az ideje a köszönetnek is, mely szól tanáraitoknak, valamint szól egymásnak, a diáktársaknak. Köszönöm pedagógusainknak a tartalmas, türelmes, következetes munkát, köszönöm mindazt a törődést, szeretetet, aggódást, amit a középiskolai évek alatt kaptak a diákok. Köszönöm, hogy segítették őket abban, hogy az életben talpra tudtak állni és el tudnak indulni azon az úton mely életcéllá és hivatástudattá növi, majd ki magát az eltel évek során. Kívánok, hitet, erőt és kitartást, hogy az álmok elérhető valósággá váljanak!”

A városi ballagás folytatásában – egyelőre csak az osztályok képviselői és az osztályfőnökök - saját nevüket írták a „nagy könyvbe”, nyomot hagyva ezáltal az utókornak is, hogy „érettek lettek”. Természetesen valamennyi diák ellátja majd kézjegyével az Aranykönyvet, mely 2017-től kezdve most már örökké őrzi a valaha Kisvárdán leérettségizett diákok nevét.

- Friss Média -

Fotók: Szabó Sándor