NAGYVILÁG
Belföld
#tűzolók
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
#kárfelszámolás
Több mint ezer ház megsérült az elképesztő viharban
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, valamint az önkéntes mentőszervezetek.

Több megyéből érkeztek hivatásos és önkéntes erők a károk mielőbbi felszámolása érdekében. A beavatkozók munkájukat a társszervekkel szoros együttműködésben végzik. Valamennyi fő- és mellékútvonal járható, a megyében elzárt település nincs. Jelenleg egy 8 km hosszúságú vasútvonal járhatatlan, jelentős mennyiségű fa borult a sínekre. A viharos erejű szél házak és közintézmények tetejét bontotta meg, közel kétezer ház tetőszerkezete sérült meg.

Villanyvezetékek szakadtak le, emiatt több településen szünetel az áramszolgáltatás, amely közel harmincezer fogyasztót érint. A legnagyobb kárt Kisvárda és Nyírmada térségében okozta a vihar.

A vihar hatalmas károkat okozott nyolcvan településen, több mint ezer segélyhívás érkezett. A viharos erejű szél fákat csavart ki gyökerestől, amelyek úttestre, lakóházakra dőltek.

Több útszakasz vált járhatatlanná, többek között a 49-es számú főúton, a 491-es és a 381-es úton, az M3-as autópálya és Jármi között. Villanyvezetékek szakadtak le, emiatt több településen szünetel az áramszolgáltatás, amely több mint negyvenezer fogyasztót érint. A viharos erejű szél házak és közintézmények tetejét bontotta meg, több mint ezer ház tetőszerkezete sérült meg. A károk felszámolásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamennyi hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója dolgozik, munkájukat a szomszédos megyék egységei is segítik. A mentésben közel százhatvan fő vesz részt, negyven tűzoltó gépjárművel.