KULTÚRA
Programok
Több mint bor - más külhoni magyar finomságok is lesznek a hétvégén a Pinceszeren
Izgalmas eseménynek ígérkezik a Pinceszer, a külhoni magyar borászok első találkozója a hétvégén a Magyarság Házában, Budapesten. Félszáz külhoni magyar borászat mutatkozik be, de ebben korántsem merül ki a programok és a finomságok sora.

A válogatott borok mellé felvidéki sajtokat és az Ipolyszalkai Farm sonkáit, kolbászait és szalámijait is megkóstolhatják a vendégek. Szombaton délután 4-kor indul a határon túli magyar borászok első találkozója a Duna Palotában. A rendezvény egyrészt összefogja az egykori magyar történelmi borvidékeken dolgozó magyar ajkú borászokat, másrészt összehozza őket a magyarországi borkedvelőkkel is.

45-50 pince mutatkozik be a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Partiumból, Délvidékről, valamint a Mura-vidékről. A mesterkurzusokon a natúr- és kénmentes borokról Sütő Zsolttól és Maurer Oszkártól, a Felvidéki Zöld veltelinikről Geönczeöl Attilától, Erdély borvidékeiről pedig Balla Gézától hallhatnak az érdeklődők.

Kisvárdáról is többen jelezték már a rendezőknek, hogy ott lesznek szombaton a Magyarság Házában. Az eseményről mi is beszámolunk.

Regisztráció és további információk: www.pinceszer.hu
A Facebook eseményt ITT érhetik el.

- FrissMédia -