Tudomány és Technika
Több mint 50 ezerbe kerül a legmenőbb maszk
A borsos árért cserébe high tech eszközt kapunk, amibe még szellőzőrendszer is van beépítve és akár esernyő helyett is használható.

A koronavírus új piacot nyitott a maszkgyártóknak, a megnövekedett kereslet pedig a kínálat szélesedésével jár. Az orvosi és a szövetmaszkokon kívül már luxuskategóriájú termékeket is be lehet szerezni. Egy kanadai startup, a VYZR Technologies elkészítette a maszkok legmodernebb verzióját, mely akár űrhajós felszerelésnek is elmehetne. A modern dizájn a legújabb technológiával párosítva a legnagyobb hatékonyságot ígéri a koronavírus elleni védekezésben. A tervezésnél figyelembe vették az orvosok és nővérek ajánlásait is, így készült el az egész fejet minden irányból eltakaró, mellkasra erősíthető eszköz, amelybe még szellőzőrendszert is építettek.

A BioVYZR 1.0 névre keresztelt maszkért közel 55.000 forintot kér a cég és egy hónapon belül ígérik a kiszállítást. Használatával számos olyan kellemetlenséget kiküszöbölhetnek, amit a hagyományos maszkoknál eddig nem volt lehetőség elkerülni. A szűrőrendszer képes lesz a legkisebb kórokozókat is elpusztítani, a kialakítás pedig biztosítja a kényelmes maszkviselést és a bőrirritációtól is elbúcsúzhatunk - állítja a gyártó. Extra funkció, hogy a maszk akár esernyő helyett is jól jöhet, mivel vízálló a borítása, a plexi lap pedig tökéletes kilátást biztosít a viselőjének. Ráadásul még a kezünk is szabadon marad.

- FrissMédia -