AKTUÁLIS
Több mint, 17 kilogrammos amurt fogtak a Rétközi-tóban – fotók és videó
A csapatot ezzel a fogással a dobogó legfelső fokára jogosította, és egy évig birtokolhatják a vándorkupát is, amit első alkalommal ítéltek oda a Rétközi-tó hatalmas vizén megrendezett ponty és amur horgászversenyen. A szervezők célkitűzése a minőség volt, ami a négy napos versenyen igazolást is nyert.

13 elszánt, jellemzően három fős csapat veselkedett neki pénteken a 400 hektáros, az ország ötödik legnagobb taván, hogy kifogja életet pontyát vagy amurját. A buli ottalvós, azaz a horgászok éjjel-nappal lógatva tartották botjaikat. pénteken volt olyan, hogy 13 órás lógatást követően akadt horogra egy szép termetes ponty, amit mérlegelés után lévén, hogy sporthorgászatról van szó - természetesen visszaengedtek a vízbe.

A többnapos versenyen végül egy több mint 17 kilogrammos amur bizonyult a legnagyobb kifogott halnak, amit a Fish Magnet Team csapatának sikerült kifogni. A csapat összesen több mint 84 kilogramm halat fogott, ez elég volt ahhoz, hogy a csapattagok a dobogó legfelső fokára állhassanak.

79 kilós össze fogással a Bodnár team csapata a dobogó második fokára állhatott fel vasárnap délután.

RS Carp Team csapata összesen 78 kilogramm halat fogott, ez 9 darab hal súlya, teljesítményük a dobogó harmadik fokára repítette őket.


A ponty hazánk legnépszerűbb, leggyakoribb halfaja, gazdasági szempontból is jelentős értéket képvisel. A vad közönséges tőpontyokat akár 1,2 méter hosszúságúra és 40 kilogramm súlyúra is megnőhetnek. A nemes változatokhoz képest még soványkának számítanak, hiszen azok kétszer ennyit is nyomhatnak.

Az amur szintén pontyféle, azonban a tőpontyoktól és egyéb fajtáktól sokban különbözik. Nincsenek bajuszai, torpedószerű teste nagyra megnőhet.