KULTÚRA
#görögkatolikus
#bál
#Ham ko Ham
Több ezer görögkatolikus zúzott a Ham ko Hamra - fotók
A Görögkatolikus Metropólia idén is megrendezte a nagy sikerű farsangi bálját. A nyíregyházi Continental Arénában az ország és a megye több pontjáról több ezren érkeztek, hogy közösen bálozzanak.

Az este 17.30-kor Vecsernyével kezdődött a Szent Miklós-székesegyházban. A bált egyházi vezetők nyitották meg 19 órakor, majd az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium diákjainak nyitótánca után elindult az egész éjszakás mulatság.

A bálon a 4 for Dance, vaalmint a Nyírség táncegyüttes bemutatója tüzesítette a hangulatot, hogy egy táncház után a Ham ko Ham (vagyunk, akik vagyunk) alapozza meg a hajnalig tartó mulatást, amihez a talpalávalót ezúttal is a Szívtiproll együttes szolgáltatta.

A Ham ko Ham szabolcsi fiatalokból álló formáció az autentikus cigányzenére épít. Az együttes nyolc éve alakult Biriben, a Dankó Pista iskolában. A mostani felállás évek óta változatlan. A tagok: Rézműves Márkó, Rétháti Salamon, Balázs Levente és Ábri Csaba.A bál batyus jellegű, azaz a résztvevők maguknak és egymásnak gondoskodtak a harapni- és innivalókról.