SPORT
kézilabda
Tíz magyar kézis elkapta a koronavírust
A Váci NKSE női kézilabdacsapatának tíz játékosa is elkapta a koronavírust - írja a Blikk.

A csapat egy közleményt tett közzé hivatalosa Facebook-oldalán, amelyben arról tájékoztattak, hogy tíz játékos is koronavírus-fertőzött lett. Mint írták, a csapat május 25-én kezdett újra visszatérni a régi kerékvágásba, ekkortól folytatták a közös munkát, az egészségügyi ajánlásokat betartva. A csapattagokon és a stáb tagjain heti kétszer végeztek koronavírus-tesztet, amelyek eddig végig negatív eredményt mutattak.

Ám a múlt héten több játékos is a koronavírus tüneteit kezdte el tapasztalni magán, ekkor mindenkinél PCR-tesztet végeztek, ami kimutatta, hogy a női kézisek közül tízen is elkapták a fertőzést. A szakmai stáb tagjai közül senki nem kapta el a koronavírust - értesült a Blikk.

„A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek. Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg, ugyanis a jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb” – írták a klub bejegyzésében.