AKTUÁLIS
#kormányhivatali épületek
#energetikai fejlesztés
#átadás
#modernizálás
Tíz korszerűsített épület átadása Nyíregyháza egyik emblematikus helyszínén
A magyar állam tulajdonában, kormányhivatali használatban lévő épületek energetikai fejlesztések után történő ünnepélyes átadójára került sor pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében, az Árok utca 41. szám alatt.

Jelképesen egyszerre 10, Nyíregyházán található épületet adott át Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott, Jászai Menyhért alpolgármester, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Dr. Salzmann Marianna főosztályvezető és dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője. Azért esett az átadás helyszínének kiválasztása a Népegészségügyi Főosztály épületére, mert a 126 milliós projekt kiemelkedik a többi nyíregyházi helyszín közül.

Román István kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy a Kormányhivatal megbecsüli a rá bízott vagyont, vigyáz rá, és tovább is fejleszti azt. A KEHOP pályázat nem csak erre a 10 nyíregyházi helyszínre vonatkozik, a megyében eddig összesen 21 helyszínen zajlott le a kormányhivatali épületek energetikai fejlesztése, mintegy 931 millió forint összegben. A sorozat még nem ért véget, a továbbiakban még 4 nyíregyházi és 4 vidéki helyszínen indul hamarosan a modernizálás.

A projekt állomásait bemutató kisfilm megtekintése után dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet. Beszédében előtérbe került az egészség megőrzésének fontossága, aminek egyik eszköze a sport. Minden életkorban fontos az egészség, s törekednünk kell annak megőrzésére. Államtitkár asszony köszönetet mondott az itt dolgozóknak áldozatos munkájukért. Az egészséges nemzet alapköve az egészséges család. Ehhez járulhatnak hozzá az itt dolgozók, akik a felújítás után energiatakarékosabb, komfortosabb környezetben végezhetik mindennapi teendőiket. Jászai Menyhért alpolgármester ünnepi beszédét azzal kezdte, hogy a megye és a város egy test, egy lélek. A nyíregyházi fejlesztések az egész megyére kihatnak, az egész megye lakosságának fejlődését szolgálják. Itt az Árok utcán Nyíregyháza egyik emblematikus épülete újult meg. Alpolgármester úr azt is hangsúlyozta, hogy a megyeszékhelyen az elmúlt években több, az egészségüggyel kapcsolatban álló épület újult meg.

Az ünnepi beszédek után a négy történelmi egyház képviselői megáldották az épületet, majd az ünnepélyes szalagátvágással ért véget az átadó ünnepség.