SPORT
#cross
#Kisvárda
#verseny
Tirpák Cross verseny Kisvárdán - fotók, videó
10 órakor startolt el a Tirpák Cross IV. évadának 2. futama a Kisvárda és Környéke Bringások Kerékpáros Sportegyesület (KKB SE) szervezésében. Idén közel 100 versenyző áll starthoz három kategóriában.

A kisvárdai várkertben zajló, történelmi helyszínen az új és a régi találkozási pontján tekerik a bringákat azon a cyclocross-versenyen, mely egyben a Tirpák Cross IV. évadának 2. futama is. 2018-ban immár negyedik cyclocross kerékpáros versenynek ad otthont Kisvárda, az a város, ahol a kerékpáros versenynek múltja, jelene és jövője van - köszönhetően a helyi kerékpáros egyesületnek.



Vass József, az egyesület elnöke stábunknak elmondta, mindent megtesznek, hogy mind a színvonal, mind pedig a hangulat kiváló legyen a mai versenynapon. "Az izgalmas versenyről pedig reméljük ismét a nagyszámú nevezők gondoskodnak." - fogalmazott.

Idén változott a nyomvonal és az eddigieknél is technikásabb és látványosabb pályát jelöltek ki a KKB szervezői, a támogatóiknak köszönhetően pedig chipes időmérőrendszer segíti a verseny lebonyolítását, hogy profin tudják mérni a versenyzők idejét.



A verseny kísérőprogramjaként a szervezők szeretnének a fiataloknak lehetőséget adni, hogy a versenyzők által használt kerékpárokat a leghangosabban szurkolók kipróbálhassák. A verseny első futamának startjánál a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is jelen volt.

Ebben az évben először a verseny színvonalas lebonyolításhoz a Várda Sporthotel biztosítja a feltételeket.