KULTÚRA
Fesztivál
The Weeknd nem kér többé a Grammy-díjból
The Weeknd csütörtökön bejelentette, hogy bojkottálja a Grammy-díjátadót, többé nem engedi, hogy lemezeit és számait nevezzék a díjra és nem szerepel a gálán.

A kanadai énekes a The New York Timesnak elküldött közleményében a Grammy-nevezések körüli korrupcióra és a jelölési folyamat átláthatatlanságára utalva azt írta: "A titkos bizottságok miatt többé nem engedem, hogy lemezkiadóm nevezze a zenémet a Grammyre".

The Weeknd legutóbbi, After Hours című albuma nem kapott jelölést az amerikai lemezakadémiától novemberben. Akkor a zenész Twitterén azt üzente: "A Grammy korrupt maradt. Tartoztok nekem, a rajongóimnak és az ágazat átláthatóságának".

A lemezakadémia vezetője, Harvey Mason Jr. ősszel a The Hollywood Reporternek eljuttatott közleményben válaszolt a zenésznek, amelyben azt írta, megérti The Weeknd csalódottságát, őt is meglepte, hogy nem kapott jelölést a művész, ugyanakkor hozzátette, hogy minden évben kevesebb a jelölés, mint az arra érdemes művész.

Nagy meglepetést okozott a zenei világban, hogy az énekes albuma és annak egyik legnépszerűbb száma, a Blinding Lights, egyetlen jelölést sem kapott, holott a Grammy-díj nagy esélyeseként emlegették.


- MTI -