AKTUÁLIS
Tetőt bontott a szél Kisvárdán
​Változatos feladatok adtak munkát megyénk lánglovagjainak. Rutkai-Dér Vivien szóvivő közleményében egy kisvárdai esetről is számot adott, valamint több tűzesetről és balesetről is ír.

Az erős szél megbontotta egy kisvárdai, Temesvári utcai gyár területén lévő víztorony lemezfedését. A lógó lemezek veszélyt jelentettek az ott dolgozókra, a darabokat a helyi hivatásos tűzoltók távolították el. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület, benne negyven kisméretű kockabála hétfő reggel a timári Kossuth úton. A nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a rakamazi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a melléképületből négy sertést menekített ki. A beavatkozók teljes légzésvédelem mellett két vízsugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

A védőkorlátot átszakítva, négy méter mély árokba borult egy személygépkocsi Dombrád és Gégény között, Tölgyes-tanya közelében, egy hídnál. A járműben egy ember utazott, akit a kisvárdai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták őt a mentőknek. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A tűzoltók daru segítségével emelték ki az autót az árokból, kerekeire állították, áramtalanították.

Kigyulladt egy lakás hétfő kora délután a nyíregyházi Viola utcában. A tűzhöz a szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd a tűzzel érintett lakást túlnyomásos ventilátorral átszellőztették, az épületet átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt.

Éjszaka jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Kiss Ernő utcai társasház második emeleti lakásában. A háziak a fürdőszobai, nyílt égésterű fali gázkazánt a tűzoltók riasztását követően elzárták és szellőztetni kezdtek. A tulajdonos jelezte a beavatkozóknak, hogy a készülék és egy földszinti lakás kazánja ugyanazon gyűjtőkéményre van kötve. A nyíregyházi hivatásosok mérései először a szellőztetett lakásban, majd a földszinti ingatlanban is negatívak voltak, ám miközben a földszinti lakásban üzemelt a fűtőberendezés, az egység a második emeleti lakásban újabb méréseket végzett, amely kimutatta a színtelen, szagtalan gáz jelenlétét, a normál értéken felüli koncentrációban. A gázszolgáltató szakembere mindkét lakásban kizárta a szolgáltatásból a kazánokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.