18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#encsencsi rém
Tényleges életfogytiglan várhat az encsencsi rémre
​A gyanú szerint két idős nő élete szárad a 20 éves fiatalember lelkén. 2023 decemberében ölhette meg őket az értékeiért és mindkét esetben akkor vált kegyetlen gyilkossá, amikor rajtakapták a betörésen.

Dr. Martossy György, vármegyénk főügyésze lapunkat arról tájékoztatta, hogy a terheltet három, rendkívül súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják a nyomozók. Bár a férfi gyakorlatilag tagadásban van, de a bizonyítékok alapján meglehetősen alapos a gyanúsítás.

A fiatal férfi 2023 nyarán betört egy ingatlanba és ott értékeket akart eltulajdonítani, azonban a tulajdonos észrevette. Ekkor a betörő először egy baltával fejbe vágta, majd 11 alkalommal testszerte szúrt, metszett sérüléseket okozott a tulajdonosnak, majd elmenekült a helyszínről. Ekkor a fiatal férfi négy hónapig volt letartóztatásban, testi sértés miatt, novemberben engedték ki vádemelés előtt.

December elsején ismét betört a férfi, ezúttal a szomszédjához, ahol egy kalapáccsal félholtra verte az ott élő idős, védekezésre képtelen nőt, aki a kórházban három hét elteltével elhunyt. Őt ki sem tudták már hallgatni.

A férfi december végén ismét betört a testvére szomszédjához, ahol értékek után kutatva bukott le. Ennél az esetnél kést használt a gyanúsított. Brutális tettét, hogy leplezze, áldozatára gyújtotta a házat.

A nyomozók jelenleg a férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés többszörösen minősülő esetével gyanúsították meg. A minősítő körülmények között szerepel a nyereségvágyból elkövetett emberölés mindkét esetben, míg a december elsejei emberölésnél a védekezésre képtelen személy sérelmére követte el tettét a kegyetlen gyilkos. A decemberi emberölésnél fennáll a különös kegyetlenség is, mivel a férfi áldozata nem a szúrásokba, hanem a tüdőbe jutott égési gázok miatt halt meg, így bizonyítható, hogy halála különösen kegyetlen volt az idős nőnek.

Az ügyészség kezdeményezésére a férfi első cselekményét is újraértékelték és így átminősítették életveszélyt okozó testi sértés kísérletére.

A gyanúsított karácsony előestéjén a saját testvéréhez tört be. Tudta, testvére és családja nincs otthon, berúgta az ajtót és egy zálogcédulát vitt el, amit egy helyi embernek adott el. A fiatal férfit akkor elvitték a rendőrök. Kihallgatták, majd hazaengedték. A többi ügy mellett ezért is felelnie kell a 25 éves férfinak majd a vádemeléskor, azonban a vizsgálat még folyamatban van.

Úgy tudjuk, hogy a férfi több védőügyvéddel is összeveszett és a családja is fenyegeti a védőket, ami miatt többen vissza is adták az ügyet.

A férfi, ha a bíróság bizonyítottnak látja az vádakat, akár tényleges életfogytiglant is kaphat.