Tudomány és Technika
#donald trump
#klímaváltozás
#jéghegy
Tényleg nincs klímaváltozás? - jéghegybe vésnék Trump képmását
Az akció eredményét később élőben közvetítené egy környezetvédő csoport, hogy a portré olvadásával szemléltesse az amerikai elnök által vitatott klímaváltozást.

Egy finn környezetvédő csoport gyűjtést indított abból a célból, hogy félmillió dollárból létrehozzák a világ első, Donald Trumpot ábrázoló jégszobrát. A koncepció szerint egy sarkvidéki jéghegybe vésnék bele az amerikai elnök arcának 35 méter magas mását, később pedig élőben közvetítenék, ahogy Donald Trump arca a jégheggyel együtt elolvad – ezzel is szemléltetve az általa oly sokszor vitatott klímaváltozást.

„A globális felmelegedés az egyik legfontosabb téma napjainkban, de még mindig vannak, akik megkérdőjelezik, hogy valódi problémáról van szó. Az emberek gyakran csak abban hisznek, amit a saját szemükkel látnak” – írja Nicolas Prieto, a környezetvédő szervezet elnöke a honlapjukon a projektről, amit Project Trumpmore névre kereszteltek. Ha az akció létrejön, nem kizárt, hogy tetszeni fog az amerikai elnöknek is, hiszen tavaly Trump egy Ohio-i látogatásán felvetette, hogy szerinte az ő arca is ott lesz egyszer a dél-dakotai Rushmore-hegyen, Washington, Jefferson, Roosevelt és Lincoln mellett. Így álma megvalósulhat – igaz, az utókor nem láthatja az alkotást, szemben politikai döntéseinek következményével.

Fotó: Project Trumpmore