AKTUÁLIS
Teltház a kisvárdai strandon
​Újra megteltek a strandok, rengetegen fürödtek és napoztak a hőségben. Szinte mindenhol harminc fok feletti hőmérsékletet mértek, visszatért tehát a kánikula az országba. Kisvárdán az AquaCinema Gyógy- és Wellnessfürdőben is tömeg volt ma.

Tegnap ismét kánikula volt, amit jól lehet azzal szemléltetni, hogy az ország leghidegebb pontján (Kékestető) is 30 fok felett alakult a csúcshőmérséklet. Közben Budakalászon egészen 40.1 fokig melegedett a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldala szerint.

Megyénkben is megközelítőleg 36 fok az átlagos levegő hőmérséklet. Megyénk strandjai gyakorlatilag teltházzal üzemelnek. Nincs ez másként a kisvárdai AquaCinema Gyógy- és Wellnessfürdőben sem. A nemrég nyitott BuckaStrand - amit a Rétközi-tó partján alakítottak ki - is szép számban vonzza a vendégeket. Az egyre népszerűbb természetes környezetben kialakított strand különlegessége az egyedi vízi játszótér.

Holnap is nagy meleg várható. Szombaton a nyugati és az északi tájak kivételével több helyen alakul 30 fok körül a napi átlaghőmérséklet, a csúcsérték elérheti a 36-41 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlása nyomán érvényben tartott hőségriasztás idejére felhívják az emberek figyelmét, hogy a tartós meleg megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt többet pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a sportolást, futást, kerékpározást.