KULTÚRA
Programok
#idősek
#Gégény
#köszöntés
Tavaly Zalatnai, az idén Delhusa Gjon csalt könnyeket a gégényi idősek szemébe
Mint minden évben, a település mintegy 250 idős, jellemzően hatvanan túli lakosa gyűlt össze egy felhőtlen kikapcsolódásra a község iskolájának hatalmas tornatermében. A település életében ez az egyik legfontosabb esemény, ekkor mondanak köszönetet az itt élő szép korúaknak.

Gégény polgármestere köszöntötte az idén is a szép számba egybegyűlteket, mint fogalmazott: Mi emberek furcsa lények vagyunk. Tudunk örülni, sírni, dühöngeni, de a legfontosabb, hogy tudunk szeretni. Szeretni a legcsodálatosabb dolog a világon. Mindegy, hogy szeretetről vagy szerelemről beszélünk, de szeretni a legnagyobb öröm. Tudni azt, hogy vannak emberek, akik fontosak számunkra

A teremben levő idősökhöz szólva, Gégény polgármestere azt mondta, hogy feladatunk az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani az időseknek a pihenés éveibe.

Vigyázni kell önökre, segíteni, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek.


„Fontos, hogy érezzék és tudják biztosan: nem hagyjuk magukra őket, hisz fontos részei életünknek. Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt sugároz felénk, a kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra” – fogalmazott Zakor Ildikó.

Az est folyamán felléptek a Napsugár Óvoda Micimackó csoportjának apróságai, A Gégényi Csuhé Hagyományőrző és Értékközvetítő Néptánccsoport, akik a nap apropóján kiegészültek a FREE DANCE Alapfokú Művészeti Iskola gégényi tanulóival.

A vacsorát követően Hoksz Attila-Krisztián Dóra fergeteges néptánc előadással lepte meg a közönséget.

Az est zárásaként a magyar könnyűzene egyik meghatározó egyénisége, Delhusa Gjon varázsolta el az időseket.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az „Idősek Világnapjává” és azóta minden évben a közelebb eső hétvégén megemlékeznek Gégényben a 60. életévét betöltött időskorú lakosságáról.