AKTUÁLIS
#pálinka
#Tuzsér
#verseny
#Ausztria
Taroltak megyénk pálinkái Ausztriában
Magyarország, s benne pálinka-nagyhatalomnak számító megyénk, Szabolcs-Szatmár-Bereg hírnevét öregbítő eredményt hozott a világ egyik legismertebb, Ausztriában évente megrendezett nemzetközi párlatversenye, a DESTILLATA. Ebben az évben a perctholsdorfi kastélyban tartott gáláján a hagyományosan nagy létszámmal nevező házigazda osztrákok és a németek mellett, a harmadik legnépesebb csapattal résztvevő magyarok juthattak a díjakon túl "Nemzetgyőztes" kitüntetéshez is.

A Destillata nemzetközi párlatverseny huszonhat éve indult Ausztriában, Magyarország csaknem másfél évtizede képviselteti magát az eseményen, s a hazai pálinkafőzdék minden évben szép eredményeket érnek el a 100%-ban gyümölcsből készülő párlatok különböző kategóriáiban.

Az év elején beküldött tételeket nemzetközi szakmai zsűri értékeli, s a bírák összetétele szinte minden évben változik.

A Destillata kóstoló zsűritagjai mindannyian vizsgázott szakemberek, akiknek minőségorientált és független munkáját kóstolótréningek és továbbképzések biztosítják. A kóstolóbizottságok a főzdék által nevezett, legalább kétszeres szűrőn átjutott mintákat négy szempont alapján értékelik: illat- és íztisztaság, a gyümölcs karakteressége és a harmónia, tehát az összbenyomás.

Az idén a kiváltságos címet a Tuzséri Pálinkamanufaktúra kapta, a Nemzetgyőztesnek járó „Landessieger" érmet az oklevéllel Komáromi János, a tuzséri cég ügyvezető tulajdonosa - nem mellesleg szatmár-beregi pálinkalovag - vette át.

A nemzetközi megmérettetésen a 96 éve Kisvárdán működő Várda-dirink immáron évről évre több érmet is elhoz. Nem volt ez másként ebben az évben sem, hiszen a kisvárdai gyár több nevezett terméke arany és ezüst érmet érdemelt ki.

Szeszesital fogyasztása 18 éven aluliak számára nem ajánlott.


- FrissMédia -