AKTUÁLIS
Taroltak a nyírtassiak a megyei ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen
Három különdíjat is nyertek a nyírtassi ifjú katasztrófavédők a megyei döntőben.

Mint írtuk, ebben az évben is Nyíregyházán az Erdei tornapálya adott otthont a megyei versenynek, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség közösen szervezett.

Olyan csapatok mérték össze tudásukat és rátermettségüket, akik már bizonyítottak a helyi fordulókon. Közülük kerültek ki a legjobbak, kilenc általános és öt középiskolai csapat. A versenyt Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei fordulóján összesen tizenhét állomáson változatos és látványos ügyességi és elméleti feladatokat oldottak meg a versenyzők.



A tűzmegelőzési gyakorlati és elméleti ismereteken túlmenően a polgári védelmi és iparbiztonsági ismeretekkel kapcsolatos feladatokat is meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. Az eredményhirdetésen részt vett Román István kormánymegbízott, tőle vette át a legjobb három csapat az elismeréseket.

A versenyen kettő: általános és középiskolai kategóriában hirdették ki az eredményeket. Az általános iskolások közül a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium, második fokára a Sennyey Elza Általános Iskola állhatott, a legjobban a Tiszanagyfalui Általános Iskola csapata teljesített, első helyen végeztek.

A középiskolások közül harmadik helyen a Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium, második helyen a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma végzett, míg az első helyezett a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapata lett.



A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság különdíjában a Nyírtassi Tas Vezér Általános Iskola és a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapatai részesültek. A Nyírerdő Zrt. különdíját a Nyírtassi Tas Vezér Általános Iskola és a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapatai, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály különdíját a Képes Géza Általános Iskola és a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapatai érdemelték ki. A FETIVIZIG különdíját a Nyírtassi Tas Vezér Általános Iskola és a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnázium versenyzői kapták meg.

A Rádiós Segélyhívó Országos Egyesület különdíját a Tiszanagyfalui Általános Iskola és a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma csapatai nyerték el.


- FrissMédia -