KÉK FÉNY
Tárgyalással folytatódik a rozsályi testvérkéselő pere
Nem ismerte be teljes körűen a tettét az a 27 éves rozsályi fiatalember, aki 2019 karácsonyán két testvérét is megkéselte. A tárgyaláson azt mondta nem akart senkit bántani és a füves cigit is csak véletlenül szívta el. Csoportos garázdaság miatt már kapott egy év börtönt - ezt, ha a mostani ügyben jogerősen elítélik, szintén le kell majd ülnie.

"Ráment a családom, az életem, a két gyermekemet is elvették tőlem" - kezdte megtörten a vádlott a mondandóját, az előkészítő ülésen, ahol nyilatkoznia kellett, hogy beismeri-e a bűnösségét úgy, ahogy azt a vádirat tartalmazza. Ő azonban csak részben ismerte el a cselekményt. Nem akart ő senkit életveszélyesen megsebesíteni, nem állt szándékéban és különben is "a testvére húzta maga felé a kést dulakodás közben" - azt a kést, ami a végül a sértettbe bele is törött.

A sértettek egyébként megbocsájtottak a vádlottnak, mintha mi sem történt volna. Az ügyész akkor, ha a férfi beismerte volna a tettét, 5 évet kért volna rá és 5 évre a közügyek gyakorlásából is kizárta volna. Plusz egy évet jelent, hogy eredménytelenül telt el a próbaidő egy csoportos garázdaság miatt kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetés ügyében.

Most a bírón a sor, hogy kibogozza a történteket és a terhelő, valamint enyhítő körülményeket mérlegelve ítéletet mondjon a testvérkéselő fiatalember ügyében. Aki a vádirat szerint 2019. december 24-én napközben alkoholt ivott és kábítószert fogyasztott, majd az esti órákban egy családi rendezvényen a feleségét pofon ütötte és megrúgta. Az asszony a verés elől bemenekült a házba és az ott lévő rokonoktól kért segítséget. A vádlott testvérei kimentek az udvarra, hogy a további bántalmazást megakadályozzák, azonban ekkor a férfi a zsebéből elővett egy kést.

Amikor az egyik testvére megpróbálta lefogni, a késsel több esetben megvágta a mellkasán, és két alkalommal meg is szúrta. Ezután a vádlott a másik testvérére is rátámadt, több alkalommal megvágta, majd egy alkalommal megszúrta őt is. Ezután a sértettek a házba mentek és a többi rokon értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A sértettek sérülései 7-8 napra tehetők, azonban mindkét esetben fennállt az életveszélyes sérülések kialakulásának reális esélye.

- FrissMédia -