AKTUÁLIS
#Kisvárda
#szobor
#Tapintható Láthatatlan
Tapintsa meg Kisvárdát
Ünnepélyesen átadták ma Kisvárda sétálóutcájában, a Városháza előtti téren, a Lantos Györgyi szobrászművész által készített Tapintható Láthatatlan térplasztikát, amellyel a vakok és látássérültek „láthatják” Kisvárda jellegzetes épületeit.

Immáron az országban, 28 városban különleges térplasztika díszíti egy-egy település főterét. Kisvárda első tapintható térképét a "Tapintható láthatatlan" program keretében állították fel.

A programot a Rotary Club Budapest-Budavár indította útjára, céljuk, tapintható domborművön bemutatni jelentős műemléki tereket, épületeket, épület-együtteseket, adott városokat, környéket, vak, illetve csökkentlátó embertársaink számára. ,,Ezzel szeretnénk közvetett, megélhető térélményt, ismeretterjesztést nyújtani, hozzájárulni a tájékozódáshoz, felmutatni az önzetlen támogatás lehetőségét és jelentőségét."

A kisvárdai térplasztika a helyi Rotary Klub kezdeményezése és tevékenysége eredményeként, magánszemélyek és vállalkozások adományaiból, a város támogatása segítségével valósult meg.

A világ számos városában léteznek olyan bronzból vagy kerámiából készült térplasztikák, amelyek az adott település egy részét, vagy egészét ábrázolják kicsinyítve Ezek a térplasztikák a település épületeiről, utcáiról, szerkezetéről és formájáról mesélnek látássérült társainknak, ugyanakkor turisztikai látványosságként is nagy népszerűségnek örvendenek.