SPORT
Labdarúgás
​Tálcán kínálja az esélyt a Vidi a Várdának
Bár az állás 0-0, a második félidőben emberelőnyben játszhat majd Supka Attila együttese.

Háromhetes böjt után láthatott újra NB I-es mérkőzést a várdai stadion nem létező közönsége. A kihagyásnak azonban előnye is volt, hiszen míg a hazai játékosok nagyrészt együtt készülhettek, addig az ellenfél Mol Fehérvár FC futballistáinak nagy része nemzeti válogatottjánál volt jelenése.

A mérkőzést egyhe mezőnyfölénnyel kezdte a Vidi, kirepült két sárga is a hazaiaknak, ám helyzetet elsőként a Várda tudott felmutatni: egy eltört, és egy erős, de helyezetlen lövés azonban nem okozott gondot Kovács kapusnak.

A félidő derekán a fehérvári Petrjak megpróbált eladni egy tizit a játékvezetőnek, valóban keményen szerelték, de előbb labda volt, így a spori a megszokott, pincéreket megszégyenítő egyezményes kézjellel ösztönözte az ukránt, hogy álljon föl.

A 34. percben sem került közelebb a vendégek szívéhez a bíró, aki Fiolának mutatta fel második sárgáját. Ez nem csak lehetőség, de kétségtelen szakmai elismerés is volt a Várdának; amíg Fiola kipontozása a vb-selejtezőn a lengyel válogatottnak 94 percébe került, addig Supka Attila csapatának azonban egy félidő sem kellett ehhez.

A halk, de ütemes csontzene után a maradék néhány röpke perc nem is volt elég, hogy újra a futballozásra hangolódjanak a felek. Az állás a szünetben 0-0, de az emberelőny nagy lehetőség a Kisvárdának.