AKTUÁLIS
Takarodót fújtak a vírusnak Kisvárdán – videó
Élettel telt meg ismét Kisvárda sétálóutcája. Vidám gyermekzsivaj, szaladgáló lurkók, padon ücsörgő érettségizett diákok. Egy kávézóban fiatalok ízlelgetik a kora nyári levegőben a jegeskávét, miközben a lágy szél a Takarodó dallamait viszi messze. Kisvárdán ma takarodót fújtak a vírusnak.

Óvatosan, lépésről lépésre, de lassan beindul az élet Kisvárdán is. Egyre több üzlet nyitja ki ajtaját és végre az éttermek kerthelyiségeiből is evőeszközök zaja hallatszik ki. És ismét zenétől volt hangos Kisvárda főtere, méghozzá a MÁV Szimfonikus Zenekar kiváló tagjának, Sándor János klarinétművésznek köszönhetően, aki hangszerével takarodót fújt – a vírusnak.

A MÁV Szimfonikus Zenekar kezdeményezésével azt üzeni: nyissuk ki az ablakokat, engedjük be a tavaszi napfényt és a zenét. A zenekar legszebb felvételeivel köszöntötte azokat, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeztek, akár az otthonukban töltötték az időt, ablakot nyitva a zenének.

A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez. 1945-ben, a második világháború után a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeiket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégésben megtépázott lelkek gyógyítását.

- FrissMédia -