18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Tagadott a horrortanya tiszaeszlári tulajdonosa
Még 2020 decemberében folyamatos ellenőrzés alá vont egy tiszaeszlári állattartó telepet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, mert a tanyán szörnyű állattartási körülményeket találtak; az ügyben állatkínzás miatt eljárás indult a rendőrségen. 2020 szeptemberében büntetővégzésben 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - ítélet is született, azonban ezt a vádlott nem fogadta el.

Mivel a vádlott nem fogadta el az ítéletet, a Nyíregyházi Járásbíróság hétfőn délelőtt előkészítő ülést tartott az állatkínzás bűntette miatt Gy. B. vádlottal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint a vádlott egy Szabolcs megyei telepen 2020-ban több száz juhot, legalább 100 kecskét, 7 szamarat, 15 kutyát és baromfit tartott olyan rossz körülmények között, melyek az állatoknak maradandó egészségkárosodást okoztak vagy megölték őket. A vádlott az állattartó telepet nem kerítette körbe, az állatok a telepen és környékén szabadon, felügyelet nélkül jártak. Az állatok tartása során a vádlott a folyamatos takarmány- és vízellátást nem biztosította, így az állatok kórosan lesoványodtak. A különböző állatfajokra jellemző alapvető igényeket, patáik gondozását nem végezte el, ami az állatoknak különös fájdalmat okozott. A telepen található kutyák egy részét a vádlott folyamatosan láncra kötötte, élelmezésüket nem biztosította, így az ebeknek szintén szenvedést okozott.

A bíróság 2021. szeptember 28-án a rendelkezésre álló iratok alapján büntetővégzésében megállapította az állatkínzás bűntettének elkövetését és Gy. B. vádlottal szemben 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést és 600.000 forint pénzbüntetést szabott ki, valamint 3 évre eltiltotta a férfit a foglalkozásszerű állattartástól. A büntetővégzéssel szemben a vádlott védője tárgyalás tartását kérte, ezért a bíróság előkészítő ülést tűzött ki.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét a vádirattal egyezően, tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de akként nyilatkozott, hogy részletesebb vallomást a tárgyaláson fog tenni.

A bíróság 2022. március 9-én tart tárgyalást az ügyben, ahol a vádlott kihallgatása, tanúk és szakértő meghallgatása várható.

- FrissMédia -