KÉK FÉNY
Tagad az emberölés kísérletével vádolt pátrohai testvérpár
​Ma előkészítő üléssel elkezdődött az a büntetőper, amiben a pátrohai testvérpárt kétszeresen minősített emberölés kísérletével vádolja a vármegyei főügyészség.

2022 februárjában egy testvérpár azzal hívta fel az egyik helyi autószerelőt, hogy elromlott a kocsijuk. Attila szívesen ment segíteni, de a kért címen nem volt senki. Kisvártatva újabb telefonhívás érkezett és egy nő közölte, hogy a pátrohai lakásukhoz kéne menni. Attila elment, a nő és a férfi beinvitálta a házba és itallal kínálta a mestert arra hivatkozva, hogy nagyon hideg van kint, biztos jól esne egy kupicával.

A pohár, benne a pálinkával pár perc elteltével landolt Attila kezében. Miután megitta, a férfi gyakorlatilag azonnal elájult. A testvérpár ezt kihasználva átkutatta a ruházatát és kifosztotta az eszméletlen férfit, majd betették egy autóba és Pátrohát elhagyva Rétközberencs közelében egy erőben kitették az akkor mínusz négy fokos hidegben és magára hagyták az eszméletlen férfit.

A nyomozás 2022 februárjában kifosztás és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult, csakhogy idő közben a testvérpár férfi tagja kikerült a nyomozók látóteréből. Budapesten és megyénkben csavargó életmódot folytatott és közben több bűncselekmény-gyanús esetet is elkövethetett

Végül minősített emberölés kísérlete miatt kell felelnie testvérpárnak.

A férfi és bűntársa, a testvére mindent tagad. A vádlott gyakorlatilag állítása szerint nem tett semmi rosszat, de ha tett, azért bocsánatot kér. Az ügy másodrendű vádlottja, aki szabadlábon védekezik, szintén mindent tagad, ő egyenesen a sértett felelősségét firtatva ragaszkodott a tárgyaláshoz.

Azaz, a mai előkészítő ülésen nem lehetett befejezni az ügyet, pedig a mértékes indítvány a középértéktől kevesebb, 16 év, míg a lánytestvérének 12 év volt az ajánlat. A férfi különös visszaeső, aki ellen a vád aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete és kifosztás bűntette. Testvérével szemben is ugyanez a minősítés áll fenn.

Az ügy bizonyítási eljárása szeptemberben folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.