AKTUÁLIS
Szüreti mulatság Gemzsén - fotók
Hamisítatlan falunapi hangulat fogadta vasárnap a Gemzsére látogatókat. Már hagyomány, hogy a település évről évre megrendezi a szüreti mulatságot. Bár a vasárnapi időpont kissé szokatlan, hiszen hétfőn munkanap, ez nem okozott gondot a felhőtlenül szórakozóknak.

Kellemes vasárnapi programnak ígérkezett a gemzsei szüreti mulatság, amely ebéd után vette kezdetét a település volt TSZ-telepén. Voltak artisták, bohócok, zsonglőrok is. A régi mulatságokat idéző körhinta sem maradhatott el. A színpadot jellemzően a mulatós zene szerelmeseinek ácsolták össze, de azért egy kis retrónak is akadt hely.

Miután a Kisvárda rendesen helyben hagyta a debreceni elsőosztályú csapatot, a térség országgyűlési képviselője is jókedvűen csatlakozott Varga Sándor polgármesterhez. A talákozás jó alkalmat adott az aktuális kérdések megbeszélésére is.

Gemzse lakossága alig ezer fő, a község nevezetessége a hajdani piacterén álló, többször felújított, ék alakú műemlék fa harangtorony, melyet a hajdani toronyépítő jándi paraszt ács, Kakuk Imre készített 1789-ben tölgyfából. Különlegessége, hogy a környék többi fa harangtornyától különbözik: nincs fent kerengője. A mesterek csak faanyagot használtak, nemcsak az építéshez, de az összeszereléshez is.

- FrissMédia -