KÖZÉRDEKŰ
Agrár
#szupertehén
#bill gates
Szupertehén készül
Bill Gates az állattenyésztés területén is támogatja a fejlesztéseket. A cél egy olyan szarvasmarhafajta létrehozása, amelyik sokkal több tejet ad a mostaniaknál.

Bill Gates bejelentette, hogy 40 millió dollárral támogatja az angliai GALVmed kutatását, melynek célja az európai teheneknél jóval több tejet adó és a hőséget is jól bíró szarvasmarha létrehozása. A Microsoft atyja nagy eredményeket vár a szegénység elleni harcban a programtól, főleg Afrikában. A pénzből a mostaninál sokkal ellenállóbb gabonafajták létrehozását is támogatja a szupertehén kifejlesztése mellett. Amiről egyébként még részleteket nem közöltek, de londoni lapok szerint a mesterséges megtermékenyítés a kulcs a "tökéletes tehén" megteremtéséhez.

Klímakutatók már figyelmeztettek arra, hogy a szarvasmarhák tenyésztése veszélyes a környezetre - mégpedig azért, mert az állatok rengeteg metángázt eregetnek a levegőbe. A milliárdos egy blogposztjában azt válaszolta erre, hogy „bár jogos a kérdés, hogy a világ képes-e kielégíteni az állati termékek iránti étvágyát anélkül, hogy elpusztítaná a környezetet, az is tény, hogy rengeteg szegény embernek jelent megélhetési és táplálkozási forrást a szarvasmarhatenyésztés”.

A brit kutatók Bill Gates segítségével a becslések szerint 100 millió gazdához juttatják majd el a fejlesztéseket.

- FrissMédia -