AKTUÁLIS
Születésnapi ajándék volt Misinek a mallorcai út
Egy barát, családtag elvesztése akkor is nehezen feldolgozható, ha az életkor előrehaladtával valamelyest felkészülhetünk a halál tényére. Viszont ha a szülő veszti el gyermekét, örökre megváltozik a hátrahagyottak élete. Felfoghatatlan, feldolgozhatatlan a tragédia.

Nem haltam meg, csak felszálltam és részeimre estem, hogy visszahullva rád, benned éljek tovább. Misi mindenkiben ott volt ma azon a meneten, melyet az emlékére szervezett a kisvárdai Interact Klub.

Mint emlékezetes, a 30 éves Katalinnak és 18 éves öccsének, Mihálynak Mallorcán veszett nyoma. A spanyol hatóságok nagy erőkkel kutattak utánuk, végül Misi élettelen testét megtaláltak. Nővérét, Katalint a mai napig nem találják, Őt eltűntként keresi a rendőrség még mindig, ami még jobban megnehezíti a gyászt.


Ma diákok, tanárok, szülők jöttek egy-egy szál virággal, hogy emlékezzenek Misire. A Városháza előtti téren gyülekeztek és itt volt lehetőség adományokkal is hozzájárulni a gyászoló család tetemes kiadásaihoz.

„Misi mindig mosolygott” - mondják diáktársai. Felelevenednek a kedves emlékek, a közös órák, barátok, kalandok. 18 éves volt. Előtte a nagybetűs élet, tervekkel, vágyakkal. Azt mondják a diákok, akik ismerték, hogy végtelen volt benne a szeretet, mindent feledtetett a mosolya.

Az emlékmenet a Bessenyei György Gimnázium parkjában található emlékoszlopnál ért véget. Itt helyezték el az emlékezők virágjaikat, mécseseiket. Az emlékoszlop talapzatán a tragédia óta folyamatosan égnek a mécsesek: nincs olyan óra, hogy valaki ne állna meg egy pillanatra emlékezni.

Információnk szerint a Bessenyei Gimnáziumban szakemberek segítenek a diákoknak a tragédia feldolgozásában. Más iskolákban a tanárok, a Szent László Iskolában a nővérek nyújtanak segítséget a diákoknak.

- FrissMédia -