18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Szörnyű baleset Záhonynál: Péter életéért küzdenek az orvosok
Szörnyű üzemi baleset történt egy gabonaszállításra szakosodott vállalkozás záhonyi telephelyén csütörtökön, ismeretlen körülmények között. Nem tudni egyelőre azt sem, egyáltalán hibázott-e valaki, s ha igen, ki.

Eddig tisztázatlan körülmények között a cég alkalmazásában álló, vonatbiztosítóként dolgozó 26 éves Péter a vonat kerekei közé került. Információink szerint a szerelvény 50 méteren át gyűrte a magatehetetlen fiatalembert, akinek a roncsolódás miatt a bal lábát teljesen le kellett amputálni. A szerény körülmények között élő család két kislányt nevel. A 2 és 4 éves gyerekek várják haza az apjukat, de egy jó darabig biztos, hogy nem ülhetnek az ölébe.

"Apának nincs lába" - mondja a lányoknak a megtört törékeny édesanya. Kezeit kétségbeesve tördelve, mint aki nem látja a jövőt, múlt időben fogalmaz: "Annyi tervünk volt, most akartunk saját házat venni. Ha lassan is, de szerettük volna felépíteni a saját életünke" - mondja. Péterrel nyolc éve ismerkedett meg Beáta, tavaly augusztusban össze is házasodtak. Szőtték a terveiket, Péter másfél éve kapott állást a cégnél, ami biztos megélhetést biztosított a család számára és reményt egy önálló élet kezdetére. Merthogy jelenleg Péter édesanyjánál élnek.

Csütörtök reggel is a szokott módon indult a nap: hitvesi csók, "Este jövök!". De Péter helyett egy telefonhívás rázta meg a csendet: a vonalban Péter elcsukló, egyre halkuló hangon mondta szerelmének: "Baleset ért, nincs lábam, gyere utánam a kórházba".

Péter mindvégig eszméleténél volt, szeretett feleségének annyit mondott, hogy valószínűleg a munkatársa hibázhatott, nem vette észre, hogy a szerelvény összekapcsolását követően ő még a két kocsi között van. A teherszerelvény azonban elindult, maga alá gyűrve a fiatal férfit. Beáta úgy tudja, hogy párját legalább 50 méteren keresztül vonszolta a szerelvény, mire az megállt.

Miután a munkatársa egyből értesítette a mentőszolgálatot, Péter elkérte a telefont és hívta Beát. A fiatal édesapa nem a saját életéért könyörgött, hanem a családját akarta biztonságban tudni: "Vigyázz a gyerekekre!" - mondta mintegy búcsúzóul párjának. Pétert azóta altatják. Bal lábát combtőben teljesen amputálni kellett, mivel egy fertőzés miatt elengedhetetlenné vált. A fiatal férfi medencéje is roncsolódott, belső vérzései is voltak, amit egy műtéti beavatkozással sikerült lokalizálni, majd elállítani.

A család reménykedik, s abban bízik, hogy Péter hamarosan magához ölelheti a két lányát és a párját.

A településen, ahol a család él, egyként fogtak össze a polgármesterrel az élen. Amit tudnak, segítenek a szegény, de tisztes körülmények között élő családon. Péter főnökei is Bea segítségére siettek és minden támogatást megadnak nekik.

A baleset körülményeit a záhonyi rendőrök vizsgálják, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával. Ilyen esetben egyébként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály is vizsgálatot folytat le.

Ha pár száz forinttal is tud segíteni, akkor az alábbi bankszámlaszámra utalással megteheti:

Lakatos Péter: 11773449-03256169