SPORT
Labdarúgás
Szezonindító ankét Kisvárdán
A szokásos helyszín, a Bessenyei György Gimnázium díszterme adott otthont a szezonnyitó szurkolói ankétnak. Az eseményen az új játékosok mellett az első csapat teljes kerete részt vett, és ott volt dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Leleszi Tibor polgármester, Révész Attila sportigazgató és Török László vezetőedző is.

Török László vezetőedző a felkészülésről beszélt, Révész Attila pedig sportszakmai és gazdasági szempontból is megvilágította a játékoskeretben történt változások hátterét. Megtudtuk, hogy hogy Jasir Asaniért szép pénzt kapott a klub; Ionut-Andrei Peteleu távozásának családi okai is voltak, miközben azért pénzhez is jutott a csapat. Szlobodan Szimovics pedig az őszi szezonra a posztcovid tünetek miatt nem kapott versenyengedélyt, és a szerződése is lejárt. A sportigazgató egy kiskaput még nyitva hagyott, egy-egy érkezője és távozója még lehet a csapatnak, az átigazolási ablak február közepéig nyitva van.

Az ankéton levetítették a törökországi edzőtáborról készült kisfilmet, illetve klipek segítségével mutatták be a télen szerződtetett új játékosokat, így az akadémiáról kiemelt Nazar Ponomarenkót, továbbá Alaksandar Jovicicot, Milos Szpaszicsot és Danijel Petkovicsot. A kétszeres bosnyák válogatott Jovicictól a védelem stabilizálása várható; Szpaszics ballal-jobbal kiválóan lő és magasra ugrik; Petkovics pedig a kapusposzton jelenthet megoldást, elsősorban a nyártól.

Dr. Seszták Miklós és Leleszi Tibor egyaránt büszkén beszélt a csapat eredményeiről, a sporttörténelmi 2022-es évről. Nem feledkeztek meg a szponzorokról és a szurkolókról sem.

Érkező, távozó játékosok, zárójelben a nemzetiségük és a korábbi klubjuk:

Érkezők: Alaksandar Jovicic (bosnyák, HNK Gorica – Horvátország), Danijel Petkovics (montenegrói, szabadon igazolhatóként, legutóbb Angers – francia), Milos Szpaszics (szerb, Radnik Szurdulica – Szerbia)

Az utánpótlásból felkerült/profi szerződést kötött: Nazar Ponomarenko (ukrán-magyar)

Távozók: Jasir Asani (albán-északmacedón, Kvangdzsu – Dél-Korea), Ionut-Andrei Peteleu (román, CFR – Románia), Szlobodan Szimovics (FK Kolubara – Szerbia).

- FrissMédia -