AKTUÁLIS
Szeretetdobozok a kormányhivatal dolgozóitól
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal karácsony környékén évről évre gyűjtést indít a munkatársai közt. Az összegyűlt ajándékok száma az évek során megtöbbszöröződött, az idén több mint 700, szerényebb körülmények közt élő család fája alá kerül ajándék, amit a megyei kormányhivatalokban dolgozók ajánlottak fel. Szám szerint több mint 1500 csomagot.

A korábbi évekhez hasonlóan megyénk kormányhivatala idén is meghirdette „Egy doboznyi szeretet” akcióját. Az elmúlt hetekben valamennyi járásban és a központi hivatalban is gyűltek az ajándékokkal teli cipős dobozok, hogy aztán az utolsó napokban mind gazdára is találjanak.

Mi mindent rejthet egy cipős doboz? Ceruza, festék, könyv, játék, ruha, csokoládé – csak a méret szabhatott határt annak a rengeteg ajándéknak, amit ebben az évben a kormányhivatal az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének ajánlott fel. A szervezet értelmi fogyatékos embereket, szüleiket, hozzátartozóikat, valamint segítőiket fogja össze.

Román István kormánymegbízott munkatársa jelenlétében az adományt fogadó szervezetekkel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormányhivatalban dolgozók több mint 1500 doboznyi ajándékot gyűjtöttek össze. A nyíregyházi kormányhivatal mellett valamennyi járásban is gyűltek a meglepetésekkel teli dobozok, melyeket személyesen vittek el a hivatalvezetők a támogatott intézményekhez.

A kormánybiztos úgy fogalmazott: nagyszerű érzés, hogy a kollégák ennyire nyitottak, ennyire fogékonyak, figyelmesek mások irányában is.

Az ÉFOÉSZ egyesület több mint ezer tagot számlál. A ma átvett ajándékok 779 család karácsonyát teszik szebbé. Az egyesület vezetője azt mondta, hogy ez a felajánlás nagyon nagy segítség. Öröm, hogy ajándék kerül a fa alá.

A csomagok egy részét a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ vehette át, ők 15 településen vannak jelen. Vezetőjük úgy fogalmazott, hogy nemcsak ilyenkor, hanem egész évben az a dolguk, hogy a hátrányos helyzetű családoknak segítsenek. „Feladatunk, hogy gazdagabbá, boldogabbá tegyük a nehéz sorsú családok életét.”


- FrissMédia -