AKTUÁLIS
Szeretetcseppek a kórházaknak - videó
A koronavírussal folytatott háborút nem a katonák vívják meg, hanem Ti, orvosok ápolók, mentősök, szociális dolgozók - olvasható a nyíregyházi kórház bejáratánál egy villanyoszlopra kiragasztott plakáton.

Talán soha nem volt ennyire fontos, hogy azok, akik ebben a küzdelemben nap mint nap az életüket kockáztatják, miközben a dolgukat teszik, érezzék: a társadalom velük van. Cserébe tartsuk be a kéréseiket, hogy a karácsony most is olyan lehessen, mint amilyet megszoktunk.

Három kórházat keresett meg a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokház azzal, hogy ebéddel segítené a koronavírusos betegeket, ápolókat, gyógyítókat. Kisvárdára hétfőn 60 adag ételt szállítottak. Ma Nyíregyházára és Debrecenbe is megérkezett a szeretetcsepp.

Exkluzív videónkban hallhatják többek közt dr. Szűcs Attila, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosának véleményét a jelenleg a nyíregyházi covid-részleg helyzetéről.


2020 decemberére a koronavírus hatása szinte minden családnál jelentkezik. Így vagy úgy, de mindenki érintett. Van, aki hozzátartozóját, ismerősét vesztette el, van, aki a munkáját. Életünk gyökeresen megváltozott, és ez a változás társadalmunk nagy részénél negatív. Küzdenek értünk, küzdünk értük. Ki ahogy tud. Éppen ezért fontos, hogy a napi sokkoló covid-adatokat olvasva jussunk eszünkbe a szeretet.

Gondoljunk azokra, akik most a kórházakban a nap 24 órájában próbálják teljesíteni a teljesíthetetlent. Emberfeletti küzdelem ez. Hiába a gépek sokasága, a gyógyszerek garmadája, ahhoz, hogy a test gyógyuljon, a lélekre is szükség van. Kellenek a mosolygó szemek, hisz a betegek most csak ennyit láthatnak. És hogy ezek a szemek - még ha sok esetben nehéz is –, mosolyt és reményt tükrözzenek. De ehhez nekik is érezniük kell a szeretetet.

Nagy-Nemes Brigitta, az ebédadományokat biztosító Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokház konyhaigazgatója a kisvárdai kórház látogatáskor azt mondja, több motivációjuk is volt. Máriapócson több százezer ember fordul meg évente, ám most a járványhelyzet otthon tartja a zarándokokat, látogatókat, és a konyhán dolgozók felszabadult energiáit minél pozitívabban szeretnék lekötni. Másrészt sajnos ma már majdnem mindenkinek van koronavírusos ismerőse, rokona. "Mi nem lehetünk ott mellettük, de szeretnénk kifejezni a hálánkat azoknak, akik ápolják, gyógyítják, biztatják őket" - meséli Brigitta. Szerinte ez a legkevesebb, amit adhatnak a gondoskodásért.

- FrissMédia -