SPORT
Szentes Lázárt Supka Attila váltja a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai vezetésének élén
​A Várda Labdarúgó Akadémia eddigi szakmai igazgatója, Szentes Lázár a nyugdíjazását kérte, így a remek szakember távozik Kisvárdáról.

Posztját 2019. decemberétől látta el mostanáig, négy és fél év alatt elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a VLA-ban ilyen szintre jutott az utánpótlásnevelés, és hogy valamennyi korosztályban a kiemelt bajnokságban szerepelnek csapataink, többen bekerültek a korosztályos válogatottakba, illetve bemutatkoztak a felnőttcsapatunkban is, az NB I-ben - írták a csapat hivatalos oldalán.

Utódja sem ismeretlen Kisvárdán, hiszen az a Supka Attila (borítófotónkon szemben) lett a VLA új szakmai igazgatója, aki felnőtt csapatunknál 2020-2021-ben töltötte be a vezetőedzői posztot, és a csapat akkor az addigi legjobb eredményt érte el az NB I-ben: ötödik lett, amit csak egyszer, a következő évben sikerült felülmúlnia.

„Supka Attilát az elmúlt években az NB I-ben és NB II-ben szerzett tapasztalatai feljogosítják arra, ami a klubunkban a legfontosabb, vagyis minél több akadémiai nevelésű játékost beépíteni a felnőttek közé – indokolta a kinevezést Révész Attila akadémiai igazgató. – További szakmai átalakítás, hogy az eddig szekcióvezetőként dolgozó Pénzes László (jobbra) lett a képzési igazgató, ezzel a lépéssel azt akarjuk elősegíteni, hogy a játékosok sokkal több egyéni képzésben részesüljenek, mentális, éllettani és szakmai területen egyaránt. Ezeknek a koordinálásáért Supka Attila a felelős, illetve az NB II-es és az NB III-as tartalékcsapat szakmai stábjai, a játékosok átjárásához szükséges fejlesztendő területek is az ő kontrollja alá kerültek.”