KULTÚRA
Programok
#Kis Picassók Galériája
#tárlat
#megnyílt
#sokszínű
#Kisvárda
Szemnek, fülnek különleges élmény volt a kisvárdai kiállításmegnyitó - fotók
2017 májusában nyitotta meg a kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola a Kis Picassók Galériáját. Az azóta eltelt évek alatt számos különleges élményt nyújtó kiállításmegnyitóban volt részük az érdeklődőknek. A kiállítás mindazon túl, hogy az alkotóknak teret ad a bemutatkozásra, a látogatóknak igazi vizuális élményt nyújt.

Az intézmény vezetője, Komár Lívia a megnyitón elmondta, hogy a mostani kiállítás különleges, hisz minden képzőművészet tanszakos tanuló alkotása a falra került. A rövid köszöntőt követően a fül kényeztetése sem maradt el, hisz Újhelyi Norbert Bach: h-moll Kétszólamú invencióját játszotta zongorán. Őt követte Friderikusz Anna Flóra és Miller Olga, akik Popper: Gnómok tánca című művét adták elő.

Bábás Erika festő- és zománcművész, az iskola képzőművészeti tanszak vezetője mutatta be tanítványai alkotásait.

A művésznő elmondta, hogy minden tanítványának az alkotása a falra került. A jobbnál jobb alkotások közül kiválasztani a kiállítási darabokat, nagyon nehéz döntés volt – fogalmazott. Volt, amit a művésznő, s volt, amit az alkotó választott. A kiállításon a nyolcéves kortól, 18 éves korig bezárólag mutatkoznak be az alkotó diákok. Különlegessége, hogy több országos verseny döntőse és regionális verseny díjazottjának műve is szerepel. Az ide ellátogatóknak betekintése nyílik a művészeti iskolai képzés sokszínűségébe. Látható grafika, selyemfestés, tűzzománc, agyag, térplasztika, ékszer, illetve országos versenyek győztes alkotásai is.

A különleges tárlatvezetést követően, Komár Anna Eszter Vivaldi: a-moll szonátájának I. és II. tételét játszotta Miller Olga tanárnővel.

A tárlaton többek közt látható a " A cipő, ami a lábadon lehetne" című országos tárgyalkotó verseny II. helyezettje: Molnár Éda alkotása. Ahogyan az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal által meghirdetett "A Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények" című művészeti versenyen kategóriájának I. helyezettje, tűzzománc alkotásával Zámbó Mirjám munkája is.

A tárlat térítésmentesen látogatható minden hétköznap 8.00-17.00 óráig.