PUZZLE
Bulvár hírek
Százezer forintot talált a hatodikos Dávid - és visszaadta
Szegeden egész iskolája előtt jutalmazta meg az OTP Bank azt a fiút, aki egy ATM-nél 100 ezer forintot talált.

A hatodikos Dávid nagyapjával Veszprémben járt, amikor észrevette, hogy valaki a készpénzkiadó automatában felejtette a kivett százezer forintját. A pénzt nem tették el, hanem amikor visszaértek Szegedre, bevitték az ottani bankfiókba - mesélte el a délmagyar.hu portálnak Papp Sándor, a szegedi OTP Bank igazgatója.

– Elmondták, hogy pontosan hol találták meg a pénzt, mi pedig megkerestük a gazdáját, és visszajuttatunk neki – mondta az igazgató, aki hozzátette, hogy havonta egy-két ilyen eset előfordul náluk.

Miután az OTP-sek értesültek arról, hogy mi történt, egyből úgy döntöttek, hogy megjutalmazzák Dávidot. Végül egy csomagot állítottak össze, amiben a többi között mozijegyek, focilabda és egy hátizsák is volt. Ezt a Gedói Általános Iskola összes diákja előtt adták át a hatodikos fiúnak. Aki nagyon örült, szinte el sem hitte, hogy az iskolagyűlésen kap elismerést a banktól. Az igazgatónő is többször gratulál neki és példaként állította a többi diák elé.

Dávid azt mondja: csak egy pillanatra fordult meg a fejében, hogy jó lenne megtartani a pénzt, de azonnal úgy döntött, hogy ez nem lenne helyes. Ekkor szólt a papájának, és együtt keresték meg a bankot.

Mint a FrissMédia megtudta, Dávidék Csopakon voltak a nagypapával, épp hazafelé utaztak volna, amikor a veszprémi buszállomáson Dávid meglátta, hogy valaki nem vette el a pénzt az ATM-ből. Szólni akart az illetőnek, de az felpattant a buszra és elment.

Amikor a nagypapa Szegeden bevitte a pénzt az egyik fiókba, az OTP-nek nem volt nehéz dolga. Valaki ugyanis bejelentette hogy abban a bizonyos veszprémi ATM-ben hagyta a pénzét. A megtaláló és a gondtalan ügyfél egyébként bankbiztonsági és adatvédelmi okokból nem találkozhattak.


- FrissMédia -