SPORT
#Szakoly
#fogat
#fogathajtás
Szakolyban mérkőztek meg a fogatok
A hétvégén Szakoly adott otthont a 2018. évi CAN-C kategóriás kettes fogathajtó országos bajnokság döntőjének. Nem véletlen a megye és azon belül a település, hisz az országos viszonylatban is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van a legtöbb fogathajtó. A döntő egyben születésnap is volt, ugyanis ebben az évben 25 éves a Nyírbátori Lovas klub.

Az eseményt dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg a nemzetközi színvonalon előkészített lovaspályán, ahol húsz számozott akadályt helyeztek el. A döntőn 18 megye 48 hajtója versenyzett az egyéni és csapatbajnoki címekért, amin megyénk 6 fogattal és 2 csapattal képviseltette magát - a csapatvezető ifj. Fekete György volt.

A megyei csapat többi tagja az egyes csapatban: Kovács Dóra (Nyírbátori LSHE), Fórizs István (Tisza-Menti Lovas Sportkör) és Vass Szabolcs (Ópályiak Baráti Köre) kapott helyet. A második trió tagjai: Heppné-Bihari Brigitta (Napkori Hagyományőrző LK), Fábián Ferenc (Tákosi Hagyományőrző LSE) és Czeglédi Béla (Tisza-Menti Lovas Sportkör), akik kétfordulós akadályversenyen mérték össze tudásukat.

Az országos rendezvényen Vass Szabolcs 0 hibaponttal – az Ópályiak Baráti Köre, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 2. helyezés ért el, Csapatversenyben Kovács Dóra /Nyírbátori LSHE/, Fórizs István /Tisza-Menti Lovas Sportkör/, Vass Szabolcs /Ópályiak Baráti Köre/ összeállítású megyei csapat az előkelő 5. helyen zártak.

A rendezvényt megtisztelte Szabó István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke is.