AKTUÁLIS
Szakmai konferencia a vállalkozóknak Kisvárdán
A Primom Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Széchenyi Programirodával és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen vállalkozásélénkítő konferenciát szervezett Kisvárdán, ahol Maklári Balázs, Kisvárda alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. A rétközi városban megrendezett konferencia része egy 13 helyszínes roadshow-nak.

A Primom 28 éve áll a megyei és régiós kezdő és már működő mikro-, kis- és közepes vállalkozások szolgálatában. A rendezvény célja, hogy a térségben működő vállalkozásokat tájékoztassa a fejlesztési és aktuális pályázati lehetőségekről, a személyre szabott konstrukciókról a sikeres fejlődés érdekében.

A személyes konzultációra is lehetőséget biztosító konferencián szó volt a többi közt a vállalkozások hitellehetőségeiről, a pályázati partnerkeresés szakmai alapjairól és a vállalkozások részére nyitva álló pályázati lehetőségekről.

Maklári Balázs alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, hisz például Kisvárdán 200-250 szakember hiányzik. Szerinte ezt az űrt például vállalkozókkal lehet betölteni. Ez a konferencia jó lehetőséget ad a helyi vállalkozások számára információhoz jutni a piacon maradáshoz és új piacok megszerzéséhez.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Kisvárda nagyok sok településnek példaként szolgálhat, például a városfejlesztésben, aminek eredménye kézzelfogható. Ez a roadshow a fejlesztésben gondolkodóknak ad újabb lehetőségeket.

Kálmáncheyné Veress Anita, a Primom alapítvány mikrohitel-menedzsere elmondta: az Országos Mikrohitel konstrukció kimondottan kisvállalkozások számára nyitott, akár kétszer 10 millió forintot is jelenthet 10 éves futamidőre egy-egy vállalkozásnak. Ezt a hitelfajtát a katások is igénybe vehetik, de kezdő vállalkozásoknak is folyósítható, önerő igénye nélkül is. Ez a hitelforma a „nem bankképes vállalkozások” számára igen népszerű - jegyezte meg a szakember.


A mikrohitelezés célja, hogy megfelelő pénzügyi és üzleti támogatást biztosítson a legkisebb vállalkozásoknak azokon a területeken, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok nem tudják kielégíteni. Hogy ezek a vállalkozások az általunk nyújtott hitel segítségével úgy tudjanak fejlődni, hogy minél hamarabb a kereskedelmi bankok ügyfeleivé válhassanak – fogalmazott előadásban Kálmáncheyné Veress Anita.


- FrissMédia -