PUZZLE
Életmód
Svájcban aranyáron adják a csokit
200.000 forintnak megfelelő összegbe kerül egy tábla abból a csokoládéból, ami jelenleg a világ legdrágábbja.

Svájcban nem csak a világ ledrágább órái, de finom édességek is készülnek, melyek között egy szintén elviszi a "világ legdrágább" címet a saját kategóriájában. 640 svájci frankba, azaz 196.000 forintba kerül egy tábla abból a csokoládéból, mely rekordot is felállított az eladási árával. Az Attimo egy kriensi csokoládémanufaktúra által megálmodott kreáció, Grand Cru csokoládéból, 68% kakaótartalommal, sáfránnyal, egy pici naranccsal és ropogós keksszel bolondítva.

Az alapanyag egy venezuelai faluból Chuao-ból származik, ahol már 400 éve termesztenek kakaófát. Alan Mettler a svájci manufaktúra tulajdonosa 10 kilót tudott megvenni az ott szüretelt kakaóbabból, amiből összesen 50 limitált szériás tábla készült el - és most borsos áron megvásárolható.

e24529d5d6-000attimo2

A The Local-nak a tulajdonos elmondta, hogy a bevételek nagy része visszakerül a termesztőkhöz, hogy a tőkét a fenntartható termesztésbe fektethessék. Szerinte az Attimo leginkább egy jó borhoz hasonlítható, aminek fogyasztása különleges gasztronómiai élmény. "Hagynod kell, hogy elolvadjon a szádban, és akkor érzed majd a természetes ízeket, a grépfrútot, a citromot, a dohányt. Ez egy igazi élmény, nem csak egy tábla csokoládé" - mondta az alkotó.