SPORT
#SUP
#Rétközi-tó
#verseny
SUP verseny 2021. július 17-18 között a Rétközi-tó 400 hektáros vizén
Tengerpartokon, tó- vagy folyópartokon egyre többször látunk embereket, amint állva eveznek egy deszkán, s idehaza is mind elterjedtebb kikapcsolódási forma. A SUP a Stand Up Paddleboarding rövidítése, nagyjából annyit jelen, hogy állva evezés. Angolul “száp” vagy “szap”, de nyugodtan mondhatjuk magyarosan sup-nak is.

A Supverseny.hu és a Hunakamo VSE szervezésében kerül megrendezésre a Rétközi-tó első nagyszabású SUP versenye 2021. július 17-18 között az ország ötödik legnagyobb 400 hektáros taván.

Ma sajtótájékoztatón jelentette be a rangos eseményt a verseny fővédnöke, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, Mikucza Tamás, az Alkossunk Várost alapítvány elnöke, valamint Béres Szabolcs Supverseny.hu / Hunakamo VSE elnöke.

Hivatalosan az egyik legfiatalabb sportág, 2013-ban az Egyesült Államokban számoltak be róla először, ekkor definiálták szabadtéri sportágként. Ugyanakkor nem ebben az évtizedben „találták fel”, már az 1900-as évekből találunk róla feljegyzéseket, sőt kezdetleges formában már i. e. 1000 körül próbálkoztak a SUP-olással Peru, Izrael, Itália és Kína területén.

Csapatépítő programok kedvelt válfaja a SUP, és családi programnak sem utolsó, megfelelő feltételek mellett gyerekekkel is lehet evezni, de van, aki a kutyájával SUP-ol.