KÉK FÉNY
#M3-as autópálya
#Nagykálló
Súlyos baleset az M3-as nagykállói szakaszán
Az autópályára csatlakozni jelenleg csak a nagykállói felhajtónál lehetséges. A későbbiekben az ófehértói lehajtónál terelnek majd.

Eddig tisztázatlan körülmények között átszakította a szalagkorlátot egy román hatósági jelzésű kamion az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalának 238-239. kilométerében, a Nagykállói lehajtó közelében 18 óra 45 perc körül. Az elsődleges adatok szerint a sofőr súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Az autópályára csatlakozni jelenleg csak a nagykállói felhajtónál lehetséges. A későbbiekben a terelés az ófehértói lehajtónál lesz.

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 7 közlekedésbiztonsági ajánlását:

Minden esetben az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

Csapadékos időjárási viszonyok esetén számoljanak az utak csúszósságával, fontos, hogy körültekintően és türelmesen vezessenek!

Havas, jeges utakon kerüljék a hirtelen fékezést és a nagy sebességet!

Tartsák szem előtt, hogy nem csupán a hó, hanem a lecsapódó pára miatt is csúszóssá válhatnak az utak, a köd miatt csökkenhet a látótávolság, a megerősödő szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását!

Rossz látási viszonyok mellett nagyobb követési távolságot tartva, lassabban vezessenek, így csökken a balesetek bekövetkeztének kockázata!

Ködlámpát csak ködben és sűrű hóesésben szabad használni, amikor az időjárási viszonyok nagyon lassú haladást tesznek lehetővé!

Hosszabb utak esetén tájékozódjanak a pontos időjárás-előrejelzésről, és ha azt javasolják, hogy ne induljunk útnak, akkor lehetőség szerint tervezzék át a programjukat!

Fotó: illusztráció