NAGYVILÁG
Belföld
#koronavírus-járvány
#Jósa András Kórház
Stopperrel mért vakcinacsomagolás Nyíregyházán
​A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban már zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, mivel oda már múlt szombaton is érkezett vakcinaszállítmány. Most 3900 adag oltóanyagot vittek a szabolcsi megyeszékhelyre.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Kórház főigazgató-helyettese kiemelte: azt tapasztalja, hogy az egészségügyi dolgozók körében nő az oltási hajlandóság. Második körben is az egészségügyi dolgozókat, továbbá az alapellátásban dolgozókat, a védőnőket, az Országos Mentőszolgálat és a megyei kormányhivatalok járványügyi munkatársait oltják be - közölte. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a kórházban dolgozók egyharmada kéri csak az oltást.

Címlapfotónkon Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház főigazgatója telefonja stopper alkalmazásával mérte mennyi idő alatt sikerült a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcináját kicsomagolni, ellenőrizni, dokumentálni és a hűtőszekrényben elhelyezni a Jósa András Oktatókórház Központi Laboratóriumban 2020. december 30-án. A protokoll szerint erre összesen öt perc áll rendelkezésre.

Az Európai Gyógyszerügynökség december 21-én törzskönyvezte a Pfizer-BioNTech Covid-19-ellenes oltóanyagát, december 26-án érkezett Magyarországra az első szállítmány, 9750 oltóanyag, amelyet öt oltópontra vittek.

Szerdán érkezett Magyarországra 70 ezer vakcina, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő, ezeket a vakcinákat szállították, illetve szállítják ki a nap folyamán a kormány által kijelölt 21 oltási pontra.