AKTUÁLIS
#ellátás
#boltok
#koronavírus
#kisvárda
Stabil az élelmiszerellátás Kisvárdán
A három nagy kisvárdai nagy kereskedelmi egység - Tesco, Aldi, Lidl - kereskedői azt mondják, hogy folyamatos az alapvető élelmiszerekből az ellátás, a gondot inkább az utántöltés okozza. Viszont a vásárlók türelmetlenek.

Kisvárdai tapasztalataink alapján kedden délelőtt a megszokott, illetve annál is kisebb forgalom volt jellemző a három legnagyobb kereskedelmi egységnél. A kereskedők egységesen arról számoltak be, hogy mindent megtesznek az alapvető élelmiszerek pótlására, az áruk beszerzése, szállítása folyamatos, fennakadást nem tapasztaltak. Bár jelenleg liszt például az Aldiban nem kapható, de a délutáni szállítmánnyal az is érkezik.

A kereskedők megjegyzik, hogy tegnap döbbenten tapasztalták az első kényszer-iskolaszüneti napon, hogy a szülők gyermekeikkel jöttek vásárolni, miközben egyre több helyen próbálják tudatosítani, hogy a bevásárlás most nem családi program.

Még mindig jellemző a felhalmozás, ami hullámokban éri el a kereskedelmi egységeket – vélekednek a kereskedők. Szerintük érthetetlen ez a magatartás, hisz az élelmiszer-boltok változatlan nyitva tartás mellett, folyamatos utánpótlással biztosítják az ellátást.

Azt már mi jegyezzük meg, hogy ha a kormány a járványhelyzet miatt korlátozná is a lakosság mozgását, az élelmiszerboltokba akkor is el lehet majd menni a szabályok betartásával.

Mai tapasztalat, hogy sok idős ember maga oldja meg a bevásárlást, miközben pont ez a korosztály a legveszélyeztetettebb. Egy idős házaspár úgy nyilatkozott a FrissMédiának, hogy bár lenne segítség, de más ügyeket is intéztek, így a nagy bevásárlást is megoldották. „Bízunk a Jóistenben” – válaszolták arra a kérdésünkre, hogy nem tartanak-e a fertőzéstől.

Egy nagyüzemi konyha tulajdonosa viszont arról panaszkodott stábunknak, hogy a kisvárdai élelmiszer-nagykereskedelmi egységnél korlátozták az egyszerre megvásárolható áru mennyiségét, így az egyik multinál tudta megvenni a hétre szükséges mennyiséget.

Egyébként mindegyik kereskedelmi egységnél van egy ésszerű mennyiségi korlát - így próbálják elejét venni a mértéktelen, felesleges spájzolásnak.

- FrissMédia -