SPORT
#Ügyészségi Sporttalálkozó
#nyíregyháza
Sportoltak az ügyészek
A hagyományosan évente megrendezésre kerülő Ügyészségi Sporttalálkozónak az idén Nyíregyháza adott otthont.

A kelet-magyarországi főügyészségek sportolói kiegészülve a Legfőbb Ügyészség, a Központi Nyomozó Főügyészség, Pest vármegye és a Fővárosi Főügyészség csapatával 42. alkalommal mérhették össze tudásukat síkfutásban, súlylökésben, asztaliteniszben, dartsban, kispályás fociban, kosárlabdában és úszásban. A főügyészek kosárlabda büntető dobásban csaptak össze.

A két napos rendezvénynek a Nyíregyházi Egyetem adott otthont, és a társszervek képviselőinek jelenlétében dr. Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes nyitotta azt meg.

A versenyek jó hangulatban teltek, szem előtt tartva a megnyitón elhangzott célt, hogy "nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos, hiszen az ügyészek győzni szeretnek".


A 12 csapat közül végül a Fővárosi Főügyészség szerezte meg az összesített első helyet, a házigazda Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség a középmezőnyben, a 6. helyen végzett. Ehhez az eredményhez hozzájárult dr. Mészáros Attila súlylökésben szerzett arany érme, és dr. Borsodi-Buss Emese bronz érme, dr. Dobos Rita síkfutásban elért 2. helyezése, és a kosaras lányok kitartó küzdelemben megszerzett ezüst érme.

Dr. Martossy György főügyész a sikeres találkozó zárásaként a rendezés jogát Békés vármegyének adta át.