KÉK FÉNY
#speedmaraton
#rendőrség
Speedmaraton - Kisvárda egyes
Mint már írtuk, tegnap reggel 6 órától ma hajnali 6 óráig 24 órás sebesség-ellenőrzést végzett a rendőrség. Megyénkben 55 helyszínen találkozhattak sebességellenőrző rendőrökkel a Speedmaraton elnevezésű akció keretében. Kisvárdán három helyszínen folyt az akció.

Komótosan áll be a fekete autó Kisvárdán az Attila út egyik háza elé. A traffipax indítása után kezdődik a "vadászat" Egy helyi lakos kíváncsian szemléli a környéken zajló eseményeket és megjegyzi stábunknak, hogy itt bizony gyakran "elcsábulnak az autósok" . Az útszakaszon 50 kilométer a megengedett legnagyobb sebesség, ehhez képest nem egyszer a duplájával is repesztenek az autók. Így talán nem véletlen a Kisvárdai Speedmaraton első állomása.

22 óra előtt pár perccel begördül szolgálai helyére a Kisvárda egyes hívójelre válaszoló fiatal helyi rendőr. Műszer-kalibrálás és elkezdődik a kétórás mérési művelet. Gyér a forgalom, akik meg arra járnak, vagy olvasták a FrissMédia cikkét, hogy tíztől a Mátyás Király úton mérnek... vagy egyszerűen tudják, hogy mi a szabály.

Hozzáértő állampolgárból itt sem volt hiány. "Úgysem lát az semmit ebben a sötétben" - jegyzi meg a sörösüvegét szorongató, enyhén ittas férfi, miközben magára hagyjuk Kisvárda egyest. Derék honpolgárunk véleményével ellentétben saját szemünkkel győződtünk meg arról, hogy ezek a traffipaxok bizony mindent látnak, ami a célkeresztjükbe ér. Ezért nem érdemes abban bízni, hogy este nem is "lát" a traffipax, s így bátrabban lépni a gázpedálra. A baj hirtelen következik be, egy-egy nem várt eseményre, ha megfelelő sebességgel halad, többnyire van ideje reagálni és korrigálni gépjárműve mozgását. Viszont ha nagy sebességgel halad, ez a reakcióidő a töredékére csökken.

Nézzük, milyen eredménnyel zárták a rendőrök a 24 órás akciót.

Megyénkben 56 helyszínen összesen 226 járművet ellenőriztek. 152 gépjárművezető hajtott a megengedettnél nagyobb sebességgel. A Kisvárdai Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőrök 28 sebességtúllépést mértek kilenc településen.

Rendőreink arra kérik a járművezetőket, hogy a balesetek számának csökkentése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék: a gyorshajtás baleseti kockázata kimagasló.


- FrissMédia -