AKTUÁLIS
#sportpálya
#Nyíregyháza
#OMSZ
#mentőautók
Speciális állomást létesített az OMSZ Nyíregyházán is
Egészségügyi célokra használják Nyíregyházán a régi Volán Sporttelepet, ami régebben salakmotoroktól volt hangos. Most a nap 24 órájában a bevetésről visszatérő mentőket fertőtlenítik az egykor szebb napokat megélt sportpályánál – tudta meg portálunk.

A mentőbajtársak egészségének megóvása érdekében, úgynevezett mentesítő zónákat hozott létre az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) operatív törzse.

Az intézkedés célja, hogy a koronavírus-gyanús betegeket szállító mentők kifejezetten erre a célra létrehozott telephelyen tudják elvégezni az eszközök pótlását és a fertőtlenítést. Az ózongenerátoros fertőtlenítésre is lehetőséget biztosító telephely, a kórház és a mentőállomás közelsége miatt tökéletesen megfelel – tudta meg portálunk.

Ózongenerátoros fertőtlenítést alkalmaznak a hazai mentőautókban, így védekeznek a fertőzés ellen. Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI