PUZZLE
Életmód
#sorozat
#fiatalság
#függőség
#kapcsolat
#fantasy
Sorozatok befolyása a társadalomra
Ma már rengeteg olyan sorozatot láthatunk a tévében, ami vagy tele van romantikával ármánnyal és szerelemmel, vagy olyat ami inkább a véres jeleneteket a halált vagy épp zombi támadást mutat.

A mai fiatalság inkább a fantasy, vagy science fiction sorozatokat kedvelik. Rengeteg olyan utalás van bennük amik egyeseket vagy jó, vagy rossz irányba tereli. Ahogy elnézem a mai ifjúságot inkább a nem törődömség a jellemző.

Számos sorozat teljesen elferdíti a valóságot, nem azt mutatja be, hogy hogy kéne nekünk embereknek viselkedni a másikkal szemben, hanem hogy hogyan tudjunk a másiknak valamilyen szenvedést, vagy kárt okozni.

Régebben nem erről szóltak a sorozatok, inkább azt mutatták meg, hogyan lehet kemény munkával és kitartással megélni úgy, hogy a másiknak ne okozzunk vele fájdalmat. Bár tény, hogy voltak részek, amikor az igazság rosszul esett, de inkább az fájjon, mint hazugságban élni.

Szerintem kicsit nevetséges, mikor azt hisszük, hogy akik a sorozatban bajban vannak, azoknak valamilyen gyűjtéssel tudunk segíteni. Nagyon sokan annyira beleélik magukat mintha ők is annak a részei lennének. Lehet nekik ez a kikapcsolódás, hogy inkább a tévé előtt ülve nézik kedvencüket, hogyan éli meg az adott helyzetet és aggódva figyelik minden lépését.

A túl sok sorozat nézés függőséget okozhat, és ha véletlenül nem adják le akkor jön ami annyira kedvelt a mai világban az az hogy letöltik. Nem tudom elhinni, hogy alig várják , hogy mikor fog kijönni a következő rész és még a tévébe megjelenés előtt megnézzék, mert nem tudnak várni.

Pedig nem erre lenne szüksége a társadalomnak, inkább több emberi kapcsolatot kellene kiépíteni, hogy az ember ne érezze magát magányosnak.

Tudom egyszerű ezt mondani, de ha meg se próbálják akkor honnan tudják, hogy nem fog sikerülni???!!!!


Írta: Nézőné V. Ildikó