KÉK FÉNY
Sokkoló hír: egy 17 ezer forintos számla miatt halhatott meg a szabolcsi rendőr
Országos visszhangot váltott ki az esztergomi robbantás, amiben életét vesztette egy fiatal rendőr. Egy, a rendszert ellenségként kezelő férfi gyakorlatilag magára robbantotta a házát, amikor a TEK egysége megpróbálta elfogni, mivel a férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben. A történet 2021-ben egy 17 ezer forintos telefonszámlával kezdődött.

Mint írtuk, az elmúlt hét szerda este robbanás történt Esztergom külterületi részén, a Búbánatvölgyben található Tallér utcában. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) már éjjel adott ki közleményt az esetről, amiből kiderült, hogy az elsődleges információk alapján egy körözés alatt álló férfi szándékosan idézte elő a gázrobbanást.

Az eset során a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, illetve több rendőr és tűzoltó is megsérült. Közülük négyen súlyosan, heten pedig könnyebben. Az elkövető szintén életét vesztette a robbanás következtében.

László 2021-ben egy 17 ezer forintos telefonszámla be nem fizetése miatt került bajba. A fizetési felszólításra nem reagált, így a szolgáltató eladta a követelést egy behajtáskezelő cégnek. A tartozás egyből duplázódott. Azonban fizetés a felszólítás ellenére sem történt. László tett az egészre, ezért a követeléskezelő cég hivatalosan végrehajtást kért vele szemben. A végrehajtási és egyéb költségekkel emelkedett tartozás így már 100 ezer forint környékén lehetett.

A végrehajtó a törvény adta lehetőségek között László vagyontárgyait kezde el felmérni, így derült fény egy 2005-ben vásárolt személygépkocsira, amire elrendelte a végrehajtást. Az okmányiroda kivonta a gépkocsit a forgalomból. László gyakorlatilag megsemmisült.

A férfi először feljelentette a végrehajtót. A nyomozást a vásárosnaményi rendőrség folytatta le, de ott megszüntették a nyomozást, mivel a feljelentésben foglaltak nem nyertek igazolást. László ezt nem nézte jó szemmel és elkezdte a nyomozást válogatott szidalmakkal illetni közösségi oldalakon. Ezt elégelte meg a nyomozó és feljelentést tett becsületsértés miatt.

Az ügy Kisvárdára került. A férfit többször idézték, de az idézések ellenére Ő nem jelent meg a kihallgatáson. Ezért gyanúsítottként sem tudták lehallgatni, ellene kiadták az elfogatóparancsot.

Ennek alapján próbálták meg a rendőrök elfogni Lászlót Esztergom külterületi részén, a Búbánatvölgyben található Tallér utcában. Az ezt követő eseményeket már egy ország ismeri.

Bár Lászlóval szemben folyt egy másik eljárás is, amit a nyomozó ügyészség szeretett volna lefolytatni, de az az ügy még gyakorlatilag el sem indult. Abban az ügyben gyanú, hogy László verbálisan inzultált rendőröket. Információink szerint azonban abban az ügyben nem rendeltek el elfogatóparancsot.

László egyébként Kömörőn a helyi pappal is hadakozott, aminek a vége az lett, hogy a pap magánvádas eljárásban feljelentette Lászlót becsületsértés miatt. A vádat a pap képviseli ilyen esetekben, mivel a becsületsértés alapesetben magánvádas eljárás.